Näras Digitala Event 

Hur fungerar Näras digitala event ?

Näras digitala event sänds via bokningssidan Invajo, där biljettköpet till evenenamnget genomförs. För att få tillgång till våra digitala event behöver du som deltagare en biljett – på samma sätt som vid Näras fysiska evenemang. Dessa köps via biljettmodulen på respektive eventsida.

Biljettköp

1. Fyll i dina uppgifter och dubbelkolla så att din mailadress stämmer dåbokningsbekräftelse och biljett skickas till den mailadress som anges.

2. Du kommer nu att komma till betalningssidan. Observera att Invajo i nuläget endast tar emot kortbetalning. Skriv in dina kortuppgifter och kom ihåg att ersätta bokstäverna å,ä och ö med a respektive o om du har någon av dessa bokstäver i ditt för- och/eller efternamn. 

3. Efter genomfört biljettköp skickas en bekräftelse till den mailadress som angivits. I detta mail finner du din personliga länk som fungerar som biljett till eventet. Bifogat får du även kvitto och en fil med instruktioner till hur du ansluter i en steg-för-steg beskrivning.

Frågor och svar

Jag kan inte genomföra min bokning? 
Se gärna över de uppgifter du har fyllt i så att dessa stämmer. Om du har bokstäverna å,ä,ö i ditt namn behöver dessa bytas ut och ersättas med bokstaven a respektive o vid kortbetalningen. Om det fortfarande inte fungerar – kontakta Invajos kundservice.

Jag hittar inte min personliga länk?
Din personliga länk finns med i den bokningsbekräftelse som du har fått på mejl i samband med genomförd bokning.

Vänligen kontakta johanna.dahl@egmont.se vid frågor!